Maatwerkadvies is in ontwikkeling!

We horen het van veel klanten: wanneer kunnen we een maatwerkadvies maken in Vabi EPA?
Helaas is dat niet aan ons. Hiervoor is een traject gestart vanuit de overheid. Een commissie van diverse experts op het gebied van energie-advisering kijken naar de certificering, de opzet van de methodiek en de gewenste output. 

Zodra deze onderwerpen definitief zijn, krijgen wij een go om maatwerkadvies in onze software op te nemen. Omdat niet elke EPA-gebruiker ook gebruik wil maken van maatwerkadvies, maken we hier een aparte adviesmodule van. Zo bepaal je zelf van welke onderdelen van de software je wel of niet gebruik wil maken. De prijs hiervan maken we later bekend.

We wachten niet met functionaliteiten rondom advies tot het maatwerkadviestraject helemaal rond is. We beseffen namelijk dat veel klanten graag al zo snel mogelijk aan de slag willen.

Wat zit er nu al in de bètaversie van Maatwerkadvies?

  • 8.11 (april 2022) Maatregelen en varianten.
  • 9.1 (september 2022) de rekenkern is beschikbaar, komen er energieverbruiken uit en kun je de invoerparameters per rekenzone invullen.
  • 9.2 (november 2022) EDR testen, Invoer locatie en meterstanden object, rapportages (o.a. voor het fitten en varianten) en U-conversie.

Wat staat er op de roadmap van Vabi?

Om de methodiek te vertalen naar gebruiksvriendelijke software ontwikkelen we de volgende onderdelen:

  • 0.10 (april 2023) Financiële doorrekeningen, rapportages, overige wensen en NTA 8800 2023.
  • 10.0 (juli 2023) Geattesteerd en voorgeschreven NTA 8800 2023 & Maatwerkadvies.

 

Download en activeer kosteloos de bètaversie van Maatwerkadvies

Als je in bezit bent van Vabi EPA-W en/of EPA-U kun je tijdelijk gratis kennismaken met de functionaliteiten rondom advies in Vabi EPA. De tariefstelling voor 2023 wordt nog bekend gemaakt.